Danes smo pekli jogurtove kolačke. Priznam, da je peka z večjim število otrok pravi mali izziv, prav tako se morate pripraviti na razdejanje v kuhinji 🙂 Ampak veselje ob tem, ko so klačke pojedli je bilo neprecenljivo. Recept sem našla na kulinariki.
Potrebujemo:
1 lonček navadnega jogurta (150-180 g)
2 jogurtova lončka moke
2 jajci
1 jogurtov lonček sladkorja
1 jogurtov lonček olja (jaz dodam le pol lončka)
1 vanilin sladkor
1 pecilni prašek
nekaj kapljic ruma (mi smo rum seveda izpustili)
sveže sadje ali (mešano) sadje iz konzerve
Vse sestavine zmešamo. Sama najprej penasto zmešam jajca s sladkorjem in vanilinim sladkorjem, dodam jogurt, olje, moko s pecilnim praškom ter na koncu malce ruma.
Pekač naoljimo in posujemo z drobtinami ter vanj vlijemo pripravljeno maso. Po tej masi posujemo na manjše koščke narezano sveže sadje ali že narezano mešano sadje iz kompota, ki smo ga prej odcedili odvečnega soka. Lahko uporabimo tudi odcejene in na kocke zrezane breskve, marelice, ananas iz kompota.
Pečemo v naprej ogreti pečici pri 180 stopinjah okoli 35-40 minut.
Pečeno pustimo, da se ohladi in narežemo na kocke.